Cashmere jakke

En myk cashmere jakke passer perfekt både på høsten, vinteren og på kjølige sommerkvelder. Hos oss finner du cashmere jakker i flere farger.

Våre cashmere jakker

Vi i Stateofmind fokuserer på å tilby kvalitetsplagg i gode materialer som føles myke mot huden og varer i flere år. 

Hos oss finner du blant annet en deilig cashmere jakke som du kan bruke til alle anledninger. Jakken har en praktisk hette, lommer i sidene og glidelås. Den kommer i tre forskjellige farger: vinterhvit, mørkeblå og sort. 

Jakken er laget av 100% cashmere av garn fra Loro Piana, et eksklusivt klesmerke som spesialiserer seg på cashmere- og ullprodukter. Vi stiller høye krav til dyrevelferd og bærekraft i alle leddene av klesproduksjonen. Garnet vi bruker blir derfor kun produsert av sertifisert bærekraftige og dyrevennlige produsenter i Mongolia.

Jakken er spesielt designet for vår skandinaviske temperatur og livsstil. Dette er en jakke som varer i årevis og som du kan bruke på vei til trening, på kjølige kvelder eller andre ganger du trenger litt ekstra varme.

Les også: Tennisklær Oslo

Cashmere – fløyelsmyk hverdagsluksus

Mange lurer på hvorfor cashmere er så mye mykere og dyrere enn annen ull. Dette er fordi cashmereull stammer fra én spesiell type geiter, ikke sauer. Det er også mye mer tidkrevende å produsere ull av cashmere enn vanlig ull.

Ullen kommer stort sett fra geiter som lever i fjellområdene i Asia. Det produseres svært lite cashmere i forhold til vanlig ull, og derfor er denne ullen mer eksklusiv. 

På vinteren holder ullen geitene varme, men på våren løsner hårene og da kjemmes geitene for hånd for å samle ullen som kan brukes til å produsere cashmere. 

Fordeler med cashmere

Litt av grunnen til at cashmere er så ettertraktet, er på grunn av materialets mange gode egenskaper. 

  • Cashmereull er temperaturregulerende. Ullen gir deg varme når du er kald og en svalende effekt når du er varm. 
  • Mange synes vanlig ull stikker og klør. Cashmereull er så mykt at du kan bruke det rett på kroppen.
  • Cashmereull isolerer opptil åtte ganger mer mot kulde enn vanlig ull.
  • Cashmere har en styrke og glans som gjør at den holder seg fin lenger. 
  • Cashmere er et lett og elegant materiale som ikke krøller seg. Det er også naturlig flammehemmende og svært lite brannfarlig.

Slik vasker du cashmere

Ull er selvrensende og naturlig luktresistent. Skulle du likevel ha behov for å vaske en cashmere jakke eller et annet cashmereplagg, bør du vaske det på ullprogram på maksimalt 30 grader. Bruk et vaskemiddel som er ment til å brukes på ull, for eksempel Milo. 

Det aller beste er imidlertid å lufte cashmere jakken etter du har brukt den. Da beholder materialet sine gode egenskaper så lenge som mulig.

Les også: Beste treningstights

Cashmere fra Stateofmind

Hos Stateofmind finner du deilige plagg i materialer som cashmere, merinoull og økologisk bomull. Disse materialene føles ikke bare fantastisk mot kroppen, de er også mer miljøvennlige enn andre materialer. 

Se hele kolleksjonen vår her i vår nettbutikk. Du finner den også i vårt showroom på Frogner og i utvalgte butikker i Oslo og Trondheim. 

Dersom du lurer på noe angående vår kolleksjon, bestilling av varer eller lignende, så kontakt oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss